Alle kan dyrke frem egne grønnsaker, frukt og bær. Ja, du leste riktig. Alle kan lære seg å dyrke det de måtte ønske å spise.

For det å dyrke frem egne grønnsaker, frukt og bær, det er utrolig moro, godt og det gjør noe med deg… 👩‍🌾

Når du legger en omvei innom kjøkkenhagen fra a til b, bare for å ta med deg noen sukkererter på veien, eller det å lete frem noen jordbær – som niste. Eller det at barna løper om sommeren barbeinte med hver sin kurv, for å fylle den opp med saftige, modne jordbær: Da er all jobbingen verdt det, for du skaper de gode barndomsminnene og gode matopplevelser på veien.

Dyrk frem egne grønnsaker, frukt og bær

Det er så lett å gå seg vill i all informasjon:

Men når skal du så ? Det står ofte bak på frøpakkene når frøene bør så. Noen frø trenger mer utviklingstid enn andre og da må disse sås innendørs, for at de skal klare å utvikle seg i tide. Dette er viktig så vi kan få høste frukter av disse plantene før frosten setter en naturlig stopper for vekstsesongen. For det er litt surt å bruke mye tid på plantene, hvis vi ikke får gleden av å høste fra de i tide. Er du usikker på hvor du skal starte, er ofte et besøk til ditt lokale hagesenter nyttig. De har den lokale kunnskapen til hva du kan begynne med og hva som er fine nybegynnerplanter å starte med. For det å lykkes med en kjøkkenhage, er ikke å gape over alt for mye første sesong, det er nemlig det å lykkes med de få vekstene du velger deg ut. Så kan du utvide kjøkkenhagen neste sesong.

Følg oss på instagram for å få mer tips og triks

Dyrk frem egne grønnsaker, frukt og bær

Dyrk frem egne grønnsaker, frukt og bær

Det er viktig å huske på:

🌱 Når er det klart til å plantes ut

🌱 Er faren for frost over

🌱 Hva er jordens temperatur

🌱 Dag- og nattetemperatur Dette avgjør når du kan begynne å så innendørs.

For en hage som ligger sør i landet, kan så mye tidligere, enn det en hage langt i nord kan. Hvilken sone ligger din hage i?