Selvom hagen får sin skjønnehetssøvn er det 7 ting du kan gjøre i hagen i januar.

7 ting du kan gjøre i hagen i januar

 

Ikke la deg rive med

Ofte så blir vi revet med når vi ser andre så. Men tenker du over at de som sår, har en plan bak sin såing? At de har et eget oppalrom med varme og nok lys At de har muligheten til å ha varme på i drivhuset Eller at de bor lengre sør enn deg og frosten slipper fortere tak, enn der du bor. Så lag deg en plan over når du selv, skal så og hold deg til denne. For dine planter har det best, hvis de drives frem akkurat tidsnok til de skal plantes ut. Ikke for tidlig eller for sent. akkurat tidsnok. Faren for frost om våren og faren for frost om høsten, er det som avgjør når sesongen kan starte og det som avgjør når sesongen er over. (så sant du ikker bruker varme)

 

Lyst på flere daglige tips, triks og inspirasjon følg oss på instagram

 

7 ting du kan gjøre i hagen i januar

  • Lag den beste resturanten for dine fugler, gi de en variert meny. Ta med deg barna for å lage og henge opp fuglematen selv. Dette er en morsom aktivitet for alle sammen.
  • Rydd i frøboksen, se over hva du har, hva trenger du å bestille og ikke minst sørg for å skriv ned hvilke frø du dyrker. For her er det viktig å evaluere om de sortene du har sådd, er noe å ta med seg inn i neste hagesesong.
  • Lag deg en såplan og tegn inn hvor du skal så og plante de ulike plantefamiliene.
  • Spare på melkekartonge, drueesker, yoghurbegre og annet som du kan så i. Du trenger ikke fancy utstyr for å så. Bruk det du har. Det er godt nok. Bare pass på at det er dreneringshull i bunnen, så overflødig vann renner vekk og som gjør det lettere for deg å undervanne
  • Pass på at drivhuset og dine busker og trær ikke gir etter for snøene tyngde
  • Komposter matavfallet ditt. Jeg mener at den beste jorden lager du selv, over tid. All den maten som vi ikke spiser, er en ressurs som du kan benytte deg av, les mer om mine 5 grunner til hvorfor du skal kompostere maten din