Ikke gap over for mye i hagen

Gaper du over for mye?

Når du sitter å planlegger neste års kjøkkenhage

  • Tenk over hvor stor kjøkkenhagen skal være
  • Hvor mye tid du har til å luke, vanne og skjøtte dine planter, for her er det viktig å være ærlig. For blir det for mye, så ender du ikke opp med de resultatene du ønsker. Det blir mer ork, enn glede.

Det som er så fint med en kjøkkenhage, er at du hvert eneste år kan utvide den etter din og familiens tid. Ja, jeg vet hvor lett der er å gape over for mye, la seg rive med og kjøpe inn alt for mye frø, eller for mange planter på hagesenteret, men den største jobben er å vedlikeholde og pleie disse plantene gjennom hele vekstsesongen. 

Så start heller i det små og gjerne med få sorter – husk å ta ett steg av gangen.  Når dere føler mestring, avlingene blir bra, kunnskapen blir bedre og ikke minst mer erfaring så kan dere utvide kjøkkenhagen. For det ingen vits i å ha 20 bed, hvis halvparten av bedene gir dårlig med avling eller at de gror igjen med ugress.

 

Ikke gap over for mye i hagen

Husk at det er ikke mengden av grønnsaker, frukt eller bær som vi høster  som skaper de gode minnene. Det som skaper de gode minnene er når du kan høste inn selvdyrkede grønnsaker og spise det rett fra hagen. Er dere usikkre på hva du skal dyrke så ta en titt her.

Så ikke gap over for mye. Bedre å øke jevnt å trutt enn å henge etter som et slips for å rekke over med alt. Det skal være gøy, gi mestring og det skal være hyggelig for alle familien.

Del gjerne med meg om du gaper over for mye