Hvitløk – Allium sativum

Før du setter hvitløken i bakken er det viktig at jorden er spavendt, porøs og uten klumper. Sørg også for at det ikke er svanker og dumper, hvor vannet kan bli stående – da vil hvitløksfeeden råtne.  Når du spavender, kan du tilsette organisk materiale, for hvitløken liker næringsrik jord.

Det er utrolig viktig at du kjøper inn sertifiserte hvitløk. Dette for å sikre deg at feddene som du skal sette i bakken ikke inneholder plantesykdommer. Bruk ikke hvitløken som du har kjøpt på butikken heller, det samme gjelder disse i forhold til plantesykdommer.

Hvitløken settes nå om høsten, septmber- oktober, for den trenger en lang vekstsesong og en kuldeperiode for at løken skal splittes opp i fedd. 

Du starter med å bryte opp feddene, bruk gjerne 7 cm mellom feddene og ca 15 cm mellom radene. 

Når hvitløken er satt og jorda er dekket til, kan du legge et tynt lag med løv over.

Så er det bare glede seg til du kan høste hvitløkene i juli – august neste år. Det er egentlig hvitløken som avgjør når den kan høstes og ikke datoen. Høst hvitløken når bladene begynner å visne. 

Legg hvitløken som du har høstet på en varm og tørr plass, så løkskallet tørker.

Sett hvitløk nå i høst??‍?

Har du satt hvitløk i bakken enda? ???‍?Elsker alt som kan gjøres om høsten. Det blir da "mindre" jobb til våren (tror jeg hvert år, men det stemmer aldri ??) Føler du det samme?

Publisert av Gartner Kine Andersen Onsdag 10. oktober 2018