Er du godt i gang med høstens oppgaver?

Jeg er så fasinert av løvet, er du?

Visste du at vi ofte kaller løvet for “hagens gull” Når du ser på løvets som ligger vakkert fordelt utover plenen, er det ikke så rart.

For løvet er ikke bare laget av ”gull” det har flere nyttige funksjoner. Nemlig det å være jorddekke og for å gi hagen din mat, bla.

Ser du til  naturen så er nesten all bar jord, dekket med organisk materiale. – Cover me. Og det er av flere grunner:

Holde på fuktigheten, unngå ugress og resirkulere av næring – løvet spirer, faller av, visner, blir til jord og næring, og på´n igjen.

Under får du nyttige tips til hva du kan gjøre med løvet:

? Kjøre gressklipperen over løvet og la det ligge fordelt utover plenen. Blir det liggende mye løv på samme sted, så fordeler du dette utover plenen. Løvet vil raskt brytes ned og omdannes til næring.

?Rak eller bruk en løvblåser til å få løvet innunder hekker, busker og trær. Løvet blir her et jorddekke for dine planter. Løvet sørger for at moldinnholdet i jorden økes. Det er med på å holde på fuktigheten og det blir et fantastisk matfat for dine mikroorganismer.

?Dekk til kjøkkenhagen med løv – “bre dyna godt over”

? Legg løv rundt dine sarte planter. f.eks roser. Dette er med på å redusere frostskadene og vil gi rosene næring til våren.

?Du kan også lage løvkompost. Putt løvet i sekker og la de stå til det er omdannet til jord. Denne prosessen tar nesten ett år. Løvkomposten kan du bruke i din hage senere.

?Lag vakre bladbilder sammen med barna

?Hvor mange forskjellige bladfassonger finner dere

Hva bruker du løvet ditt til?

Høsthilsen fra

– Kine ?‍?