Hagen din trenger flere planter og du tar en liten svipptur innom hagesenteret bare for å titte litt, men ender opp med kurven full av blomster og et rykende, varmt visa-kort… Høres det kjent ut?For, det er så fort gjort!

For blomstene var jo så fine der de stod, det var ta 30 – 50 % rabatt på busker og trær .Og plantene duftet helt fantastisk.

Mens du går i din egen verden og  fyller opp handlekurven.. tenker og vurderer du over hvor plantene kan passe inn.

Med disse  plantene passer inn i hagen min, ikke sant? Det må de, for de er så fine.. Jo, ja, det må de gjøre tenker du på vei til kassen…Men det jo sånn at de fleste plantene som handles på impuls, sjeldent er de plantene som passer best inn i hagen. (stil, klima etc) SÅ STOPP!

Ikke kast pengene dine ut av vinduet lengre. Lær deg din hage og kjenne og velg rett plante til din hage. For hvilken tralle skal du velge planter fra, de plantene som liker full sol, halvskygge eller skygge?

Men dette er bare en pekepinn på hvordan solforhold dine planter liker, men hvilken jord liker de å vokse i og hvilken jord har du i din hage.

Lyst til å velge rett plante som lever lenge i din hage? Sjekk ut disse plantetipsene

 

PS! I tiden fremover kommer jeg til å legge ut mer hagestoff, for inspirasjon, trykk liker og følg meg på facebook og instagram