Er du ikke helt klar for å gi slipp på sommeren ennå? Da må du teste ut denne oppskriften her! Det er virkelig verdens beste jordbærsyltetøy – og lar deg nyte sommeren enda litt til.

Er det noe jeg elsker så er det norske jordbær. Det er noe helt spesielt med de søte og saftige bærene. For meg er det rett og slett smaken av sommer.

Sommerfeeling som varer utover høsten og vinteren
For å kunne tviholde litt ekstra lenge på den gode sommerfølelsen, lager jeg massevis av nydelig, nyrørt jordbærsyltetøy. Nam!

Det meste av bærene rører jeg sammen og putter i fryseren. Slik har jeg deilig syltetøy jeg kan kose meg med utover høsten og vinteren.

Visste du forresten at jordbær inneholder store mengder næringsstoffer? Jordbær har blant annet et høyt innhold C-vitaminer, og inneholder folat og kostfiber. Med andre ord: perfekt å få i seg når den kalde tida kommer!

Himmelske jordbærsmaker

Og du, ikke for å skryte, men jeg lager altså verdens beste hjemmelagde jordbærsyltetøy! Helt sant!

Det beste er at det er så enkel å lage! Det tar kun noen få minutter og smaker helt himmelsk. Og om du bruker bær fra egen hage, blir den jo også økologisk. Vinn-vinn!

Stol på meg, denne oppskriften må du bare teste ut!

Under finner du oppskriften min.

Dette trenger du for å lage verdens beste hjemmelagde jordbærsyltetøy

  • 2 kg bær
  • 500 gram sukker
  • 1 frysepose

Fremgangsmåte:

  1. Fjern hamsene på bærene, og del bærene i mindre biter. Putt bærene i en bolle
  2. Rør sukkeret inn sammen med bærene. Vil du ha litt tykkere syltetøy, eller er du ikke så glad i klumper? Bruk en stavmikser eller foodprosessor til jobben
  3. Finn frem beger og fyll dem med syltetøy
  4. Legger syltetøy-begrene i fryseren
  5. Tin opp ved behov og lyst
  6. Bon appétit!

Pst! Husk at opptint syltetøy har en holdbarhetstid på 4 – 5 dager!

Nyt sommeren og alle de nydelige smakene resten av året – det fortjener du!

– Kine 🙂